SRC Banjaluka

Full Version: Nedim Pinjo (Fiat Punto HGT)
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Svaka cast tepsija
AutoTim valjci s kocnicom & street tuning... najbolja varijanta...

ujedno je uradjeno na autu sto ni jedan HGT nema... komplet novi dovod goriva i povrat istoga, stavljen regulator pristiska goriva...
slozena mapa na unichipu za kontrolu nitra. cekam manje dizne (20/10) za nitro tj oko 60-tak ks i onda gruham bez problema sve to na motor...
ja sam prije svega s Ercom pricao i objasnio sta i kako, problem je takodje i meni Viza bila problem najveci... htio sam frendu dati punomoc na auto da ga odvuce ali hrpa papira za tako nesta treba i previse troskova za tako nesta.
cekat cu ove vizne olaksice i tamam kad ubacim turbaka pod haubu onda kod Erca na izvlacenje svakog atoma snage iz motora...

meni je 400 eura trazio za mapiranje i podesavanje takodje mape za nitro.
@esso_sa
slazem se s tobom sve sto si napisao... i meni je tako plan u pocetku bio... ali usljed par situacija koje su mi se desile bash prije nego sto sam raditi turbo koverziju, odustao sam "tik" prije Dogovora s Zeljkom . ( u pitanju su bili neki ozbiljniji privatni problemi, koje su se odrazile i na finansije stoga nisam mogao uraditi zacrtano a meni vrag ne da mira)... tipicni bosanac , dok ne probam glavom od zid necu odustati.. .tako da sam i tu skolu naucio.. saznao svasta novoga i znam sta mi ciniti dalje...

btw... iz ovoga motora je izvucen max max-a s nitrom...
druga velika stavka je drugi turbo motor (fiat/lancia 2,0 T) i onda na to dodavat sitnice... do tada isfurat ovaj...

pozdrav

P.S.
ni ovaj fabricki motor 1,8 nije najbolja investicija za nesta VISE, ali u svakom slucaju je bilo bolje da sam tako uradio...
autic se napokon slozio da spada... dokaz je i zadnja trka koja je u biti bila i ustimavanje i sredjivanje sitnih boljki.

http://img27.picoodle.com/data/img27/3/8...0d43fb.jpg

najbolje vrijeme 14,0x a vrijeme auta 13,8x...
los start (razlog losa staza), male dizne nitra sam bio stavio /55KS/ (cisto radi testiranja i sagledavanja citave situacije sta i kako), nisam olaksao auto koliko jos moze, obicno gorivo....

uglavnom auto je slusao i uzeo sam prvo mjesto u 14 klasu u Modrici za vikend.

Stigle su nove felge i nove gume... OZ UltraGellera & Toyo T1R za svaki dan.

sada odvozit jos koju trku sto je ostala i onda zimski san i kemijanje preko zime cekamo drugu sezonu...

(ironija da je auto tek pocelo da radi kako sam mislio da ce biti na pocetku sezone Sad )
sarafalo se zadnjih dana.. tacnije poslije Mostara...

Skinulo se nenormalno puno kg s auta u zadnja 3 dana... al samo lagano, tek je pocelo olaksavanje...

btw. stigle nove felge za svaki dan  OZ Ultra graphit i T1R Toyo...

za slijedecu sezonu ni sam ne znam sta ce biti, al uglavnom bice brze puno nego sada to obecavam

radi se radi..
motor nakon "topljenja" svjecica je vozio jos 20-tak trka s nitrom bez problema i pored toga mali milion gasova je pretrpio... MISLIM da je nesto otislo vec bih hvatao klipove i klipnjace po livadi negdje... svejedno motor se otvara nakon banja luke i ide blagi remont svega.. hvala na savjetu.

zasto pricas o nekom "veznom" limu koji nikad vjerum uzivo nisi vidio niti imao prilike probati koliko je jak... ???
usput. ovo nije "nosac" u pravom smislu rijeci vec samo "dodatni nosac" koji je tu da radi nesta drugo a ne "nosi motor".

P.S.
citao sam da si negdje napisao kako auto nema sanse protiv motora (ne mislim generalno nego tvoj motor vs. fiat coupe...)
ziv mi bio, sacekaj jos samo malo da ti dokazem suprotno, motor u puntu ce biti vezan za "vezne limove" i opet ce te biti brzi :-)
(nemoj shvatiti pogresno nesta)

pozdrav
@esso_sa
kad si vidio vezni lim jesi vidio koliko je jak. jednostavno na tom mjestu je najaci gdje meni treba da "pridrzi" motor... ne moze se nikako iskriviti niti slomiti ili slicno u ovom slucaju... dovoljno je jak da trpi sve torture koje mu priredjujem.
okej, jedino se slazem za ovaj dio do sada uradjenog kako sam mogao napraviti 11 sec auto :-)
to sam vec jednom rekao , nije mi zao, toliko sam naucio oko svega da mi je i drago u jednu ruku....
nije mi ni fazon dati nekome da mi slozi motor i ostalo i vozim odmah 11sec...
meni je jak osjecaj bio kada sam sebi nitro montirao zajedno s frendom, montirao sarafao, skidao glavu, stelao gluposti, jebavao se oko sitnica, problemi s ovim, onim i sl to je meni ustvari i bit svega...

to sto kazes za ulozene pare i 11sec me podsjeca na nesto tipa... mogao sam kupiti fabricki brz auto i voziti 12 (i to je extremno brzo) sto meni i za moja shvatanja je bzze...

u ovom slucaju ja hocu da budem glavni "krivac" za sve i da ja budem prisutan svemu... uredu za stvari koje ne poznajem i oko kojih pojma nemam, to prepustam strucnom osoblju... sve ostalo sto mogu uradim sam i sto ne znam insistiram nauciti a do sada mi fino ide...

Strucnjaka sto spominjes mi je na vrh glave... da sam odmah znao sve sto sada znam, ne bih ni blizu ovih koraka isao to je cinjenica... uglavnom. tek sam poceo i polako.

p.s.
nemam namjeru povecat tenziju medju nama ili isprovocirat na neki nacin.

pozdrav

tepSIJA
bump..
Nakon par mjeseci "zivota na vodi" auto vaga ispod 850 kg... jos par sitnica kao sto su lexan stakla, drugo sjediste, akumulator, servo, neke zajebancije idem ispod 800 kg. malo sam se igrao oko goriva, paljenja nitra, usisa i izduva i sada auto je zadovoljavajuce brz, bez slikova ne mogu mjeriti nista jos, prve 3 brzine konstantno spuru ostavlja za sobom s novim T1R Toyo gumama.
ev par slikica i jedan video mali

zvuk na snimku nije toliko realistican kao uzivo, uglavnom :ljubav:

http://www.youtube.com/watch?v=Q6-19plcryI

tepSIJA
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Reference URL's