novi donji nosas motora ... stari otisao od lagane voznje i oslabnjenog motora
ovjes docekao montazu
zadnji namontiran
prednji namontiran
na novo zracni filter postavljen..
dojmovi nakon montiranja gewinda su fantasticni... krivine i ranije brzine su smjesni. auto jednostavno vuce da se stisce po krivinama, al ne polako

najlakse je gas...
prednje gume stoje u ovom polozaju
/////____\\\\\
spura ide cim prije
sutra stizu 2 sitnice pa ce jos slika biti novih

ev stavio sam nest novo u auto danas poslije posla...
sjediste je iz Auto Style-a kao i pojasevi s vezanjem u 4 tacke.
Sjediste je lakse za minimalno 10 kg od fabrickog, krajnje jednostavno za ugradnju jer sam imao srece pa je univerzalna "vodjica" od sjedista uklopila 100% na 2 sarafa, ostala 2 sam improvizirao i na kraju sve sjelo za 10.
kvalitet slike los al sutra cu slikat po danu.. u mrak sam zavrsio sarafanje
@miki321oc
- to zezancija bila na onom forumu sto sam napisao da sam stavio dizela
@Amer-GTC
-jebe me mobitel cijeli dan ne mogu da ti se javim -blokirali mi karticu-, sada vec kasno, a sada usao kuci. zvat cu te sutra da ti se zahvalim na pomoci oko svega
@Sike
u pitanju je 195/55 R15, ne znam koliko kostaju u ovoj dimenziji, ja sam to od sponzora dobio (
http://www.volan.ba).
znam info od neki dan da u dimenziji 205/55 R16 R888 kosta oko 240 KM cca 120 eura u Volanu i mogu se dobiti...
ako te nest intresuje posalji mi PM pa ti ja provjerim tacno sta, kako, kada i ostalo.
nastavak olaksavanja... .. neki dan sam zgulio jos cca 5kg (ispod haube) i danas oko 2-3 kg, sutra isto nadam se oko 2-3 kg manje... ganjam lexan da stavim prije sezone i zamjenim sva stakla s njim i tu cu se olaksat za cca 20-tak kg.
ev slika od danas
dokaz svega je ova slika dolje... ja sam tezak cca 60 kg s odjecom :lol: :-D i bez problema dignem jednu stranu auta, odignem od zemlje i drzim u zraku neko vrijeme.
ja i frend Eko digli zajedno pozadi i vozali auto po parkingu :lol: :lol: prolaznici crkavali od smijeha

imam ja i to na umu, moram prvo kupit jos jedan auto sebi licno za svaki dan nest normala, a punta u extremno nesta pretvoriti .... samo polako
dobar je komentar
2-3 tamo, 2-3 vamo, 2-3 ondje.... nakupi se kg
[quote="tepsija"]Stigli prekidaci sto sam trazio, ugradnja za par dana
Neki dan i 1 stepen hladnije svijecice stigle , NGK.
Ugradnja ide u kompletu s novom pumpom za gorivo (u nastavku o tome) i jos par stvari (n2o direct port wet).
i dugo ocekivani BMC CDA Carbon AirBox je stigao
razlika u "filteru"
komplet spakovan, zajedno s novim nosacem akumulatora
uskoro stavim nove slike od nastavka radova.
olaksavanje :-)
onda uradio nosace boce za ogromnu bocu nitra nazad
otezavanje :-( hehehe
(dobra strana jeste sto se sve skida za 10-min posla, tako mogu ganajt sta mi treba brzo vrijeme bez nitra s sto manje kila ili kada koristim nitro veliku ulogu mi ne igra nekih 30-40 kg... koje poklapa cca 60-70 KS nitra)
majstor kojem skidam kapu sta sve s rukama uradi
na kraju ovako izgleda:

dobijen je idealan nagib boce, teziste nije puno naruseno za svaki dan kad se vozam s bocom tako da je posao za 10 ...
usput... stigle felge s "servisa"

@Sike
da ali naprijed s slikovima
ove s zadnje slike su za nazad 14'' i ide puno uzi profil gume