SRC Banjaluka
Nedim Pinjo (Fiat Punto HGT) - Printable Version

+- SRC Banjaluka (http://www.srcbl.com/forum)
+-- Forum: AUTO MOTO SPORT (/forumdisplay.php?fid=16)
+--- Forum: Street Race (/forumdisplay.php?fid=4)
+---- Forum: "Street Race vozači" (/forumdisplay.php?fid=30)
+---- Thread: Nedim Pinjo (Fiat Punto HGT) (/showthread.php?tid=1026)

tepSIJA ( Nedim Pinjo) - tepSIJA - 31.01.2008 07:18 PM

Pozdrav

Zovem se Nedim Pinjo.. aka. tepSIJA, 22 godine, javljam se iz Gorazda.
Vozim Fiat Punta HGT 2002 godina (novi talijanski Yugo Smile )

nadam se lijepom druzenju

RE: tepSIJA ( Nedim Pinjo) - miki321oc - 31.01.2008 08:09 PM

pozdrav i dobrodosao Wink

RE: tepSIJA ( Nedim Pinjo) - Srdjan014 - 31.01.2008 09:08 PM

hmmm HGT, fino, fino Big Grin

Dobro nam dos'o... Wink

RE: tepSIJA ( Nedim Pinjo) - Typhoon - 31.01.2008 10:59 PM

Pozdrav...

RE: tepSIJA ( Nedim Pinjo) - Drag_RS - 31.01.2008 11:55 PM

Dobrodošao... Dobra makina Wink

RE: tepSIJA ( Nedim Pinjo) - Sike - 01.02.2008 12:54 AM

Dobrodosao

RE: tepSIJA ( Nedim Pinjo) - Amer-GTC - 01.02.2008 08:45 AM

Pozdrav druge

RE: tepSIJA ( Nedim Pinjo) - parasiteNSX - 01.02.2008 11:19 AM

Pozdrav i dobrodosao

RE: tepSIJA ( Nedim Pinjo) - Drazen - 01.02.2008 02:00 PM

Weljkom..

RE: tepSIJA ( Nedim Pinjo) - Dottore - 01.02.2008 02:36 PM

Oooo Tepsioni Smile

RE: tepSIJA ( Nedim Pinjo) - Slaven_CS - 01.02.2008 07:20 PM

Pozzz i dobrodosao...

RE: tepSIJA ( Nedim Pinjo) - tepSIJA - 03.02.2008 12:07 AM

hvala na dobrodoslici i pozdravu

tipkamo se

RE: tepSIJA ( Nedim Pinjo) - DjavoLLica - 03.02.2008 12:51 AM

DD i od meneSmile

RE: tepSIJA ( Nedim Pinjo) - tepSIJA - 03.02.2008 12:53 AM

heheh vidi nje Tongue
gdje si debela :-D

RE: tepSIJA ( Nedim Pinjo) - DjavoLLica - 03.02.2008 12:55 AM

tepSIJA Wrote:
heheh vidi nje Tongue
gdje si debela :-D

hehehe jasta evo i meneBig Grin u temi ispod tvoje cini mi se u predstavljanjuRolleyes

RE: tepSIJA ( Nedim Pinjo) - Liga - 04.02.2008 12:57 PM

DD drug veliki... pozdrav i ugodan boravak...

Strasni HGT... hoces postavljati projekat??

Nedim Pinjo (Fiat Punto HGT) - tepSIJA - 09.02.2008 01:03 AM

moj yugo sto neki kazu

ovako je sve pocelo kada sam auto kupio, 100% orginalno HGT izdanje 2002 godina:

odmah nakon kupovine idemo na geomtriju auta, lasersko mjerenje, da pogledam odstupanja od fabrickog i stanje je slijedece:

Situacija nije najbolja ali je ipak u granicama "normale" jer sam znao da je ovo ok zbog losih guma na autu i glupog vlasnika prije mene

ovo je problem svemu bio

a ovo rijesenje:

komplet nove gume Toyo T1R 195/50, koje su malo sire za fabricke felge ali to s razlogom koji objasnim kasnije...

i dalje stock izgled:

U medjuvremenu jednog dana nakon paljenja auto pocne trzati kao ludo... Wtf nista mi nije jasno... probao prije bilo cega svasta nesta. eksperimentisao oko filtera

problem bio u ovome:

Jednog jutra ustao i nista cuo nisam pa kupio glasniju muziku i stavio u auto...

onda pojacao i skontao da je jako pa prodao brzo :-D
malo se nafurao na kojekakve BOOM BUM pjesme al to kratko trajalo

ali rijesenje za usi sam brzo nasao, stvar prosta kao pasulj vojnicki i nije skupa kao neke stvari u kojima se covjek uzivi , rijec je o :

ovako to izgledalo ljepse iz drugog kuta

uzivao, glumio sumahera po selu zvanom Gorazde, sve dok me postar nije digao s radnom mjesta i pokazao 4 kutije... meni sve vec jasno bilo...

po ljepsem vremenu:

onda otisao na SR mostar i imao ET 16,4 s puno muzike u gepeku, neposredno nakon toga gepek je bio prazan pa su paukovi mogli igrati fudbala na velikom terenu :-D

ja sam 80 br

Nakon par nezgodnih situacija na otvorenoj cesti odlucim staviti novi ovjes i to uradim, spustio auto 60/40

nedugo nakon toga , jednog dana se trkao na otvorenoj cesti i igrom slucaja hmmm ne znam kako bih napisao, nisam sletio s ceste, ali udarim na neka sranja na cesti i sjebem amortizere na licu mjesta, iste skinem i ostavim samo opruge nize, i nakon toga se auto fino ponasa ali nije kao s org amortizerima.

Zbogom Novi-stari

Posto sam ja inace seljak volim se vozati po sumi, odlucim i jednu finu sliku napraviti u tu prigodu i kao dokaz seljakluka :-)

Nakon kise dodje, tuga, pardon Duga, tako uvijek biva  pa i meni... kad sam sve fino sredio i krenuo dalje, desi se nesta sto se desi nikad nikome u ovakom slucaju...

LED S NEBA !  Tongue  Big Grin  Smile  Smile

Tu strada veci dio auta:
hauba, krov, gepek, sajbe obje, stop svjetla, nazad dio muzike ... blah jbga ...

al rekao sam Nebesima OK... ako je tako neka bude tako... to je kao neko iskusenje i testiranje moje ljubavi bilo  :twisted:  :oops:  Tongue

onda krenem punom parom i dajem svaki atom snage da se stvar sredi... idemo dalje

U medjuvremenu kupim nova stop svjetla pa i to montiram nakon popravke auta

i ovako izgleda na autu

Zelja mi ja bila kupiti onaj RPM Metar u pocetku, ukazala mi se prilika pa i to stavio u svoj autic.

Ubacio, prvi utisak Super svjetli, pravo seljacki, ali nakon odredjenog vremena skontao koliko je korisna stvar. Mnogi misle da je ovo samo zajebancija i preseravanje ali dok ne probate nemojte suditi. Meni koristi za druge ne znam niti me briga. Mogu vec  napisati kada i kako mi je valjala.

Moj autic je emotivno vezan za Opela-a ni ja ne znam kako ali tako je ... kad vidi Opela odmah zakoci  :lol:

sada to nekako ovako izgleda... nesta sto sam zelio... CLEAN tj EURO STYLE s vana samo sitnice odaju pravu stvar ispod i nista vise...

tepSIJA

RE: HGT by tepSIJA - tepSIJA - 09.02.2008 01:04 AM

lamela od Alfe Romeo 225mm komplet ide na moj zamajac bez problem

made by AP Racing

RE: HGT by tepSIJA - tepSIJA - 09.02.2008 01:08 AM

1 intresantna slika

i par novosti za projekat

kao sto vidite:

1. ovjes KW CoilCover Inox serija 1 (75mm +- naprijed / 35mm +- nazad)
2. felge OZ UltraLeggera
3. gume Toyo R888

jos novosti

"tepSIJA" s gedorama u rukama

rezultat svega je slijedece:

RE: HGT by tepSIJA - tepSIJA - 09.02.2008 01:14 AM

U medjuvremenu je skinuta klima s auta, narucena sjedista, pojasevi, i strut braces naprijed - sparco. Ganjam laksu prednju i zadnju haubu, plexi ide na zadnji dio auta i ako sve bude po planu i prednji bocni prozori ce biti plexi.
za par dana size BMC CDA komplet zracni filter, i auto ide na dalje olaksavanje.

na motoru su nove bregaste 272°, poliran usis i izuduv, blago modifikovan usis zraka, skinuti svi katalizatori, olaksan zamajac, i par nebitnih sitnica...

sada treba popeglati neke normale stvari u autu, i onda ide N20 sistem , a prije toga planiram staviti SA ECU sistem VEMS da rijesim problem s strujom za duze vrijeme...

svaki prijedlog, kritika i sl je dobro dosao

pozdrav

tepSIJA

RE: HGT by tepSIJA - miki321oc - 09.02.2008 01:19 AM

svaka cast
Punto je predobar
pratio sam projekat od kako si kupio HGT
jos jednom svaka cast i samo napred Wink

RE: HGT by tepSIJA - Zex - 09.02.2008 01:30 AM

Stvarno prelep Punto.Nema sta,bas si opisao svaku preradu ponaosob.10+ za trud.

Auto sam video u Mostaru na race-u,super je izgledao,tada je jos bio sav plav,mada ova plavo crna kombinacija bas deluje agresivnije.Extra je ona slika "na selu",te ona ispred kuce.

Edit:
No.no plexi,nije po pravilima 402SR,probaj naci lexan.

Edit2:
Dodjes mi pice za ovo prebacivanje full slika u Thumbnail-e Wink,molim te da se potrudis da ih ubuduce ovako postavljas,bilo preko foruma ili nekih internet stranica,tako ces korisnicima sa slabijom konekcijom,umnogome pomoci i skratiti ih muka i cekanja da se slike otvore...

RE: HGT by tepSIJA - Gallardo - 09.02.2008 02:06 AM

Svaka cast i na trudu i na svemu,stvarno EXTRA! SVE POHVALE! moj prijedlog: poradi malo na tim lajsnama,kvakama,clean-look,mozda da poravnas sve.

RE: HGT by tepSIJA - parasiteNSX - 09.02.2008 02:12 AM

Toliko jednostavan,a toliko perfektan auto!Svaka cast!!

RE: HGT by tepSIJA - Amer-GTC - 09.02.2008 08:36 AM

Svaka cast druze, extra napreduje.

RE: HGT by tepSIJA - Sike - 09.02.2008 12:48 PM

Odlicno predstavljanje projekta. Wink

tepSIJA Wrote:
svaki prijedlog, kritika i sl je dobro dosao

Posto vidim da se ozbiljno spremas za SR i ulazes poprilicno $$$, cudi me da u startu nisi ubacio neki jaci motor.
Mislim da su 15-ke prevelike za taj auto i da bi na 13-kama ostvario primjetno bolje vrijeme.

RE: HGT by tepSIJA - Riža - 09.02.2008 01:51 PM

Zašto 13-tke? Samo bi šlajdrao, a i vjerojatno nemogu ni stati na Punta ipak to je HGT a ne 1.2.
Pa 130Ks je seijski ako se nevaram,ako ga olakša i malo poradi na elktronici (Mega sqirt ili neka druga SA elektronika), bregaste, usis, ispuh i ima dobar atmo motor (zadovoljavajućih karakteristika), jedino ako neplanira u klasu 10s snjim.lol

RE: HGT by tepSIJA - Sike - 09.02.2008 02:17 PM

Riža Wrote:
Zašto 13-tke? Samo bi šlajdrao,

Zato sto su lakse.
Zato sto bi skratio brzine.
Ako moze Goran voziti (13.5 sec.) na 13-kama moze i ovaj Punto. Wink R888 nisu obicne gume.

RE: HGT by tepSIJA - procesor - 09.02.2008 02:50 PM

Ja se prijavljujem da odradim N2O sistem po sklizanim cijenama i svakako se treba igrati sa manjim tockovima a kvalitetnim (semi slick) gumama!!WinkWink

RE: HGT by tepSIJA - tepSIJA - 09.02.2008 06:12 PM

14'' felge je minimalno na moj auto zbog diskova naprijed, ne mogu stati 13'' nikako
nazad ce ici za Drag 14ke s vecim profilom.
vec mi auto puno slajdra prvom brzinom s obicnim T1R Toyom i teskim felgama Canova Black s slika. i drugom isto, tako da ne mislim stavljati manje felge.

Zex... sorry za slike, dr put cu drugacije obaciti na forum.,

@Sike...
u startu sam htio mjenjat motor pa je ta solucija otpala, nisu mi se finansije uklapale (a nisam ni htio "obican" motor stavljati), kasnije sam htio raditi konverziju na Turbo ali ni to mi se nije svidjelo, previse para, truda i ulaganja za nista STRASNO... zato ove sezone vezim s blago doradjenim motorom, maksimalno olaksanim autom, i nadam se niskih 15 za sada (da ne pretjerujem)...
ako stignem finansijski uraditit cu i N20 sistem na ovaj motor(i voziti 14), jer vec imam preduslov za tako nesta.. stavio sam vecu i jacu korpu, jacu i kvalitetniju lamelu... jedino ce mjenjat trpiti ali boze moj neka izgura ovu sezonu i slijedecu bice ok..
u narednoj godini planiram ubaciti skroz drugi turbo motor i imam ludu zamisao da uradim punta da bude 4x4, pogon od lancije (o tome dr put) .. to kosta i to je ono prvo sto sam rekao za sto nisam imao para ove sezone...
samo polako sve ce biti ok vremenom...
i da .... kako mislis "R888 nisu obicne gume." ?

@procesor
Imas PM u vezi N20 sistema

RE: HGT by tepSIJA - Sike - 09.02.2008 06:50 PM

tepSIJA Wrote:
i da .... kako mislis "R888 nisu obicne gume." ?

Pa znas valjda sta je R888, nisi ih kupio napamet. Semi slick guma drzi daleko bolje od obicene. Ne mozes je porediti sa T1R. Wink
Ja sam Alfu od cca 200 KS vozio na 205/50/15 R888, proklizavanje je minimalno i kad startas na 5.000 rpm.
14-ke (kad vec ne mogu 13-ke) biti ti bile bolje rjesenje ali dobro... Jedino sto se 14-ke Ultraleggere ne proizvode.
Bez NOS-a sigurno neces moci nesto uraditi u klasi 15 jer i sam znas da niskih 15 nije dovoljno. Wink Mislim kad si se vec odlucio da pravis auto za SR i kad si ulozio poprilicno sredstava. Trebas ako ikako mozes skupti za NOS i onda bi imao super autic za ovu sezonu i klasu 15.

RE: HGT by tepSIJA - tepSIJA - 09.02.2008 06:57 PM

pogresno sam razumio ovo sto si napisao ""R888 nisu obicne gume."" mislio sam da mislis na nesta drugo... a da, znam sta je R888, i upravu si da "15sec" nije dovoljno za 15 klasu... ipak je tu ona ako se do nje dodje, finalna voznja gdje ja s niskih 15 nemam sta trazit pored auta koji ide 14,7 ili slicno...

RE: HGT by tepSIJA - MAZAMALI - 09.02.2008 07:07 PM

da sam ga sebi pravio nebi bolje uradio...za felge cista 5 ...888 prava stvar za SR al cuvaj to brate ne tari ih po cesti(znas li da im je trajanje 4 sata) mislim zavisi od voznje i uporabe al to je neka sredina....a ako si vec kupi 888 za 15ske pa vozi na njima ...A SR VOZIM od 2002 od 2004 SLUZBENO I RECU VAM NESTO MOZES IMATI SAVRSENO AUTO ZA SR ..SA OPTIMALNIM VRMENOM ZA BILO KOJU KLASU AL JEDNO JE SIGURNO TREBA TI 120% srece da budes prvi od 16-13 klase jer ove ispod opet ima puno manje natjecatelja pa su sanse puno vece :...AL BRATE 15-14 KLASA ma KOJE vrijeme ljudi "SRECA" je sve i nemoj se zasaltati .....TEPSIJA AKO VEC GUBIS BUDI FIN.....ZADRZI FELGE I VOZI NA TOME Wink

RE: HGT by tepSIJA - Dottore - 09.02.2008 08:09 PM

Auuuu extra je Puntac al extra !!!

i super sto si se odlucio za SR ... Sve 5, zaista ... svaki comment je suvisan ... a Sike je mislio sto se tice R888, da i na 13-kama mozes startat pun gas, i nece ti provrtiti puno ... a imam i ja Toyo T1R ... ni blizu cestovnom slicku ...

Pozdrav drug

RE: HGT by tepSIJA - tepSIJA - 09.02.2008 09:10 PM

Hvala na savjetima svima.
da R888 malo traje to sam znao, ali da traje samo oko 4h upotrebe to nisam znao Smile

@Dottore
tek sada razumih sta je Sike htio reci s 13-kama

ev danas sam namontirao i balansirao gume i felge... cekam ljepse vrijeme pa da probam koji put kako ide auto nakon prepravki s R888 iz mjesta. zadovoljan sam i s T1R... mogu tek mislit kako ce ici s slickovima s starta..

@MAZAMALI
Ovo ne razumijem :-D heheheh
"TEPSIJA AKO VEC GUBIS BUDI FIN.....ZADRZI FELGE I VOZI NA TOME"

ja vozim najvise iz svoga "gusta" prema Street Race-u. ja ako vozim 15,1 i budem odmah eliminisan to jeste poraz ali ne i GUBITAK ... razumijes sta hocu reci... ne planiram ja odmah doci i voziti 15 i pobjediti... tu sam zbog toga sto to volim, svaki dinar u auto skrkah.... poraz nije ako budem 2-7- ili 15 mjesto. meni je bitno voziti, druziti se s rajom, i naravno sto bolje vrijeme napraviti. sada da je sreca pobjediti u 16-13 klasi to se slazem... vecina auta je u tim klasama i konkurencija odlicna i prevelika ali neka to i jeste bit SR-a....

RE: HGT by tepSIJA - Sike - 09.02.2008 09:32 PM

tepSIJA Wrote:
@Dottore
tek sada razumih sta je Sike htio reci s 13-kama

E *ebi ga... Zar ja toliko nerazumljivo pisem. Big Grin

Koje trke si planirao voziti ? HR ? BiH ?

RE: HGT by tepSIJA - tepSIJA - 10.02.2008 11:48 AM

Vozit cu sve na koje stignem od posla otici, jer je u mene specificno radno vrijeme. Kako god potrudit cu se max da idem na sto vise trka... a HR, BIH, Srbija nije bitno idem bez nekog reda.

usput evo jedan fin Video klip od potezanja protiv istog auta kao u mene samo Abarth model

http://videos.streetfire.net/video/fd06e8fd-36dc-40ad-904f-9a3700d8c902.htm

1. trka fulio sam trecu pa se izvukao
2. trka, zeznuo me semafor odmah otvorio na zeleno pa kasnije krenuo
3 i 4-tu trku sam dobro odradio

RE: HGT by tepSIJA - Srdjan014 - 10.02.2008 11:57 AM

Big Grin dobar dobar Wink

RE: HGT by tepSIJA - miljan - 10.02.2008 10:20 PM

pozdrav tepsija...

sta si mi ono pricao da si radio oko usisne grane...?

RE: HGT by tepSIJA - Liga - 13.02.2008 06:09 PM

Bravo tepSIJA majstore... puno si se naradio... svaka cast...

RE: HGT by tepSIJA - tepSIJA - 13.02.2008 11:29 PM

novi donji nosas motora ... stari otisao od lagane voznje i oslabnjenog motora Smile

ovjes docekao montazu

zadnji namontiran

prednji namontiran

na novo zracni filter postavljen..

dojmovi nakon montiranja gewinda su fantasticni... krivine i ranije brzine su smjesni. auto jednostavno vuce da se stisce po krivinama, al ne polako Smile najlakse je gas...
prednje gume stoje u ovom polozaju /////____\\\\\
spura ide cim prije

sutra stizu 2 sitnice pa ce jos slika biti novih Smile

RE: HGT by tepSIJA - miki321oc - 14.02.2008 12:48 AM

ja procitao da si ubacio 1.6 dizel
Smile Big Grin

samo napred ... Wink

RE: HGT by tepSIJA - Zex - 14.02.2008 02:42 AM

Ajooooj majko,nove gewinde....
uh....
nije mi dobro....

RE: HGT by tepSIJA - Amer-GTC - 14.02.2008 08:49 AM

Koliko si naprijed spustio??

RE: HGT by tepSIJA - tepSIJA - 15.02.2008 12:42 AM

ev stavio sam nest novo u auto danas poslije posla...

sjediste je iz Auto Style-a kao i pojasevi s vezanjem u 4 tacke.
Sjediste je lakse za minimalno 10 kg od fabrickog, krajnje jednostavno za ugradnju jer sam imao srece pa je univerzalna "vodjica" od sjedista uklopila 100% na 2 sarafa, ostala 2 sam improvizirao i na kraju sve sjelo za 10.
kvalitet slike los al sutra cu slikat po danu.. u mrak sam zavrsio sarafanje

@miki321oc
- to zezancija bila na onom forumu sto sam napisao da sam stavio dizela Big Grin

@Amer-GTC
-jebe me mobitel cijeli dan ne mogu da ti se javim -blokirali mi karticu-, sada vec kasno, a sada usao kuci. zvat cu te sutra da ti se zahvalim na pomoci oko svega

RE: HGT by tepSIJA - Zex - 15.02.2008 01:25 AM

I kako je tebi voziti u toj kadici?
Pitam te zato sto sam ja kupio sebi istu,montirao je i isti dan izvadio,sic mi je ipak bio povisok,a ovaj greben ispod nogu je takodje previsok (ne pricam na pamet,uporedjivao sam i sa Sparco-vom, sa MOMO,ali i sa nekim drugim "no name" kadicama) tako da nemas osecaja za komande.

RE: HGT by tepSIJA - tepSIJA - 15.02.2008 06:46 PM

jucer sam stavio ovo u auto. vozio se malo. ovih dana cu vidim kako stvari stoje... meni ne smeta u voznji jedio sto je "teze" uci i izaci iz kadice Smile

RE: HGT by tepSIJA - Liga - 18.02.2008 04:36 PM

Imal ti kraja drug?

RE: HGT by tepSIJA - tepSIJA - 22.02.2008 01:29 AM

mali kratki video

http://www.youtube.com/watch?v=JTg-OZOZdy8

Nitro je tu prije nego sto sam mislio... bude za par dana

RE: HGT by tepSIJA - Slaven_CS - 22.02.2008 11:29 AM

Svaka cast za sve odradjeno!Bas si ga fino slozio....Koju klasu planiras voziti kada nitro dodje??

RE: HGT by tepSIJA - Nikola - 22.02.2008 11:54 AM

Svaka cast tepsija

RE: HGT by tepSIJA - miki321oc - 22.02.2008 12:14 PM

jesi ovo testirao Toyo gume ??? Smile

RE: HGT by tepSIJA - Sike - 29.02.2008 09:45 AM

tepSIJA Wrote:

Par pitanja...

Jesu li ovo 205/50 ili 195/55 ?
Koliko su bile para ?
Gdje si ih kupio ?

Trebam ih i ja kupiti.

RE: HGT by tepSIJA - Ery - 29.02.2008 10:34 AM

i mene interesuje....

RE: HGT by tepSIJA - Micky - 01.03.2008 01:25 AM

evo  da ja odgovorim, za Tepsiju kupio ih je u Volan, Amer GTC, http://www.volan.ba

RE: HGT by tepSIJA - tepSIJA - 01.03.2008 11:31 AM

@Sike
u pitanju je 195/55 R15, ne znam koliko kostaju u ovoj dimenziji, ja sam to od sponzora dobio (http://www.volan.ba).
znam info od neki dan da u dimenziji 205/55 R16 R888 kosta oko 240 KM cca 120 eura u Volanu i mogu se dobiti...
ako te nest intresuje posalji mi PM pa ti ja provjerim tacno sta, kako, kada i ostalo.

RE: HGT by tepSIJA - tepSIJA - 01.03.2008 07:32 PM

nastavak olaksavanja... .. neki dan sam zgulio jos cca 5kg (ispod haube) i danas oko 2-3 kg, sutra isto nadam se oko 2-3 kg manje... ganjam lexan da stavim prije sezone i zamjenim sva stakla s njim i tu cu se olaksat za cca 20-tak kg.

ev slika od danas

dokaz svega je ova slika dolje... ja sam tezak cca 60 kg s odjecom  :lol: :-D i bez problema dignem jednu stranu auta, odignem od zemlje i drzim u zraku neko vrijeme.

ja i frend Eko digli zajedno pozadi i vozali auto po parkingu  :lol:  :lol: prolaznici crkavali od smijeha Big Grin

RE: HGT by tepSIJA - Sike - 01.03.2008 07:42 PM

Pgledaj ovo - http://www.srcbl.com/forum/showthread.php?tid=345&pid=3257#pid3257

RE: HGT by tepSIJA - tepSIJA - 01.03.2008 07:48 PM

imam ja i to na umu, moram prvo kupit jos jedan auto sebi licno za svaki dan nest normala, a punta u extremno nesta pretvoriti .... samo polako Smile

dobar je komentar

2-3 tamo, 2-3 vamo, 2-3 ondje.... nakupi se kg

RE: HGT by tepSIJA - Ogi - 02.03.2008 12:11 AM

Svaka cast na projektu.

RE: HGT by tepSIJA - Dottore - 04.03.2008 02:53 PM

Super, nema sta Smile
al jesu mu kratke brzine baba

RE: HGT by tepSIJA - Liga - 04.03.2008 03:44 PM

Jos malko pa ces ga pod ruku i lagano setat... samo polako... sretno...

RE: HGT by tepSIJA - Dottore - 04.03.2008 08:16 PM

Liga Wrote:
Jos malko pa ces ga pod ruku i lagano setat... samo polako... sretno...

Big GrinBig GrinBig Grin

RE: HGT by tepSIJA - tepSIJA - 23.03.2008 09:38 PM

[quote="tepsija"]Stigli prekidaci sto sam trazio, ugradnja za par dana

Neki dan i 1 stepen hladnije svijecice stigle , NGK.
Ugradnja ide u kompletu s novom pumpom za gorivo (u nastavku o tome) i jos par stvari (n2o direct port wet).

i dugo ocekivani BMC CDA Carbon AirBox je stigao

razlika u "filteru"

komplet spakovan, zajedno s novim nosacem akumulatora

uskoro stavim nove slike od nastavka radova.

RE: HGT by tepSIJA - Norte del valle - 23.03.2008 10:21 PM

Extra, nema sta! Svaka cast

RE: HGT by tepSIJA - miki321oc - 23.03.2008 11:00 PM

fino fino

svaka cast Wink

RE: HGT by tepSIJA - Liga - 23.03.2008 11:57 PM

Samo polako...

RE: Nedim Pinjo (Fiat Punto HGT) - Sike - 31.03.2008 09:22 PM

tepSIJA Wrote:
evo info iz prve ruke...

danas sam vozio 14.9  sec, na semaforu u Mostartu /test day/ (vrijeme s reakcijom)... ujedno sam dobio podatke iz G techa koji sam koristio na trci

0-100 = 6,8 sec
20m = 2,3 sec
izlazna na 402 m = cca 149 km/h

Odlično vrijeme, pomalo nevjerovatno. Cool
Trud se isplatio. Wink

RE: Nedim Pinjo (Fiat Punto HGT) - Dottore - 01.04.2008 04:41 PM

fenomenalno buraz, josh Nitrooooooooo

RE: Nedim Pinjo (Fiat Punto HGT) - tepSIJA - 17.04.2008 11:42 PM

olaksavanje :-)

onda uradio nosace boce za ogromnu bocu nitra nazad

otezavanje :-(  hehehe
(dobra strana jeste sto se sve skida za 10-min posla, tako mogu ganajt sta mi treba brzo vrijeme bez nitra s sto manje kila ili kada koristim nitro veliku ulogu  mi ne igra nekih 30-40 kg... koje poklapa cca 60-70 KS nitra)

majstor kojem skidam kapu sta sve s rukama uradi

na kraju ovako izgleda:

dobijen je idealan nagib boce, teziste nije puno naruseno za svaki dan kad se vozam s bocom tako da je posao za 10 ...

usput... stigle felge s "servisa"

RE: Nedim Pinjo (Fiat Punto HGT) - Sike - 18.04.2008 12:10 AM

tepSIJA Wrote:
usput... stigle felge s "servisa"

Stani... zar ti nisi imao Ultraleggere 15-ke ?

RE: Nedim Pinjo (Fiat Punto HGT) - Nikola - 18.04.2008 12:17 AM

Koliko znam te felge idu nazad i 14-ke su

RE: Nedim Pinjo (Fiat Punto HGT) - Srdjan014 - 18.04.2008 12:28 AM

Sike Wrote:
Stani... zar ti nisi imao Ultraleggere 15-ke ?

Zar nije imao OZ Canova Black......Rolleyes

RE: Nedim Pinjo (Fiat Punto HGT) - Amer-GTC - 18.04.2008 02:01 PM

Ima dva komada za naprijed, a ova dva nazad.

RE: Nedim Pinjo (Fiat Punto HGT) - tepSIJA - 18.04.2008 07:10 PM

@Sike
da ali naprijed s slikovima
ove s zadnje slike su za nazad 14'' i ide puno uzi profil gume

RE: Nedim Pinjo (Fiat Punto HGT) - tepSIJA - 07.06.2008 11:10 PM

radilo se mnogo stosta a ja kreten nisam nist ovdje pisao...
(btw... jebem ja sve forume kretenske,, ovaj je najnormalniji u BIH* respect raci ovdje)

130 KS na tockovima bez nitra, s nitrom "20/10 -dizna" oko 170-180 KS na tockovima.

slijedeci "mehanicki korak" je HELIX-ov zamajac, bezobrazno lagan, cca 3 kg..

auto ide punooo bolje nego prije... uskoro testiram stanje pa napisem sta i kako...

RE: Nedim Pinjo (Fiat Punto HGT) - Sike - 07.06.2008 11:16 PM

Ma sve 5 Cool
Gdje si mapirao Unichip ?

RE: Nedim Pinjo (Fiat Punto HGT) - tepSIJA - 07.06.2008 11:22 PM

AutoTim valjci s kocnicom & street tuning... najbolja varijanta...

ujedno je uradjeno na autu sto ni jedan HGT nema... komplet novi dovod goriva i povrat istoga, stavljen regulator pristiska goriva...
slozena mapa na unichipu za kontrolu nitra. cekam manje dizne (20/10) za nitro tj oko 60-tak ks i onda gruham bez problema sve to na motor...

RE: Nedim Pinjo (Fiat Punto HGT) - Sike - 07.06.2008 11:30 PM

Znači stigli su im valjci. Ja bih najradije odradio mapiranje kod Erca ali kad se sjetim svih zajebancija oko vize Sad prođe me želja... tako da ću i ja vjerovatno uskoro do AutoTima.

RE: Nedim Pinjo (Fiat Punto HGT) - tepSIJA - 07.06.2008 11:38 PM

ja sam prije svega s Ercom pricao i objasnio sta i kako, problem je takodje i meni Viza bila problem najveci... htio sam frendu dati punomoc na auto da ga odvuce ali hrpa papira za tako nesta treba i previse troskova za tako nesta.
cekat cu ove vizne olaksice i tamam kad ubacim turbaka pod haubu onda kod Erca na izvlacenje svakog atoma snage iz motora...

meni je 400 eura trazio za mapiranje i podesavanje takodje mape za nitro.

RE: Nedim Pinjo (Fiat Punto HGT) - Typhoon - 08.06.2008 12:30 PM

Max respect.

RE: Nedim Pinjo (Fiat Punto HGT) - vladimir.b - 08.06.2008 05:49 PM

svaka cast...

RE: Nedim Pinjo (Fiat Punto HGT) - esso_sa - 09.06.2008 11:25 AM

tepSIJA Wrote:
(btw... jebem ja sve forume kretenske,, ovaj je najnormalniji u BIH* respect raci ovdje)

Big Grin Big Grin Big Grin

tepSIJA Wrote:
i tamam kad ubacim turbaka pod haubu

Uz svo duzno postovanje za do sada uradjeno, radis totalno glupo i bez ikakvog plana.Cijenim trud pa i tvoj na svemu do sada ucinjenom ali si do sada bacio velike sume novaca prakticno ni za sta a mogao si  odmah u startu uraditi turbo konverziju pa na to raditi sve ostale modifikacije. Crank-Dane ti je davno bio zavrsio sve kod Zeljke u Rijeci i da ti se uradi turbo motor kako Bog zapovjeda pa ti nisi htio. Rolleyes Sad ako uradis turbo,vecinu modifikacija koje si do sada uradio, morat ces raditi ponovo.
Sretno sa daljim zahvatima

RE: Nedim Pinjo (Fiat Punto HGT) - tepSIJA - 10.06.2008 05:48 PM

@esso_sa
slazem se s tobom sve sto si napisao... i meni je tako plan u pocetku bio... ali usljed par situacija koje su mi se desile bash prije nego sto sam raditi turbo koverziju, odustao sam "tik" prije Dogovora s Zeljkom . ( u pitanju su bili neki ozbiljniji privatni problemi, koje su se odrazile i na finansije stoga nisam mogao uraditi zacrtano a meni vrag ne da mira)... tipicni bosanac , dok ne probam glavom od zid necu odustati.. .tako da sam i tu skolu naucio.. saznao svasta novoga i znam sta mi ciniti dalje...

btw... iz ovoga motora je izvucen max max-a s nitrom...
druga velika stavka je drugi turbo motor (fiat/lancia 2,0 T) i onda na to dodavat sitnice... do tada isfurat ovaj...

pozdrav

P.S.
ni ovaj fabricki motor 1,8 nije najbolja investicija za nesta VISE, ali u svakom slucaju je bilo bolje da sam tako uradio...

RE: Nedim Pinjo (Fiat Punto HGT) - tepSIJA - 05.09.2008 11:49 PM

autic se napokon slozio da spada... dokaz je i zadnja trka koja je u biti bila i ustimavanje i sredjivanje sitnih boljki.

http://img27.picoodle.com/data/img27/3/8/31/f_131m_80d43fb.jpg

najbolje vrijeme 14,0x a vrijeme auta 13,8x...
los start (razlog losa staza), male dizne nitra sam bio stavio /55KS/ (cisto radi testiranja i sagledavanja citave situacije sta i kako), nisam olaksao auto koliko jos moze, obicno gorivo....

uglavnom auto je slusao i uzeo sam prvo mjesto u 14 klasu u Modrici za vikend.

Stigle su nove felge i nove gume... OZ UltraGellera & Toyo T1R za svaki dan.

sada odvozit jos koju trku sto je ostala i onda zimski san i kemijanje preko zime cekamo drugu sezonu...

(ironija da je auto tek pocelo da radi kako sam mislio da ce biti na pocetku sezone Sad )

RE: Nedim Pinjo (Fiat Punto HGT) - Sike - 06.09.2008 12:09 AM

Odlično vrijeme Cool Valjda ćeš ga ponoviti na pravom takmičenju. Wink

RE: Nedim Pinjo (Fiat Punto HGT) - Dottore - 06.09.2008 02:12 PM

Extra vrijeme drug

RE: Nedim Pinjo (Fiat Punto HGT) - tepSIJA - 14.09.2008 10:45 AM

sarafalo se zadnjih dana.. tacnije poslije Mostara...

Skinulo se nenormalno puno kg s auta u zadnja 3 dana... al samo lagano, tek je pocelo olaksavanje...

btw. stigle nove felge za svaki dan  OZ Ultra graphit i T1R Toyo...

za slijedecu sezonu ni sam ne znam sta ce biti, al uglavnom bice brze puno nego sada to obecavam

radi se radi..

RE: Nedim Pinjo (Fiat Punto HGT) - Dev1 - 14.09.2008 10:55 AM

Samo naprijedBig Grin

RE: Nedim Pinjo (Fiat Punto HGT) - esso_sa - 14.09.2008 02:36 PM

Jesi li pregledao motor nakon sto si istopio svjecice nitrom ??? Nemoj mislit da je steta zavrsila samo na svjecicama. Bilo bi ti pametnije rastavit motor i pregledati sta si jos spalio ili naceo umjesto da se bavis olaksavanjem.

P.S. Motor i njegov nosac se ne kaci na vezni lim debljine 1mm koji i ti mozes rukom savit Wink

RE: Nedim Pinjo (Fiat Punto HGT) - tepSIJA - 14.09.2008 08:12 PM

motor nakon "topljenja" svjecica je vozio jos 20-tak trka s nitrom bez problema i pored toga mali milion gasova je pretrpio... MISLIM da je nesto otislo vec bih hvatao klipove i klipnjace po livadi negdje... svejedno motor se otvara nakon banja luke i ide blagi remont svega.. hvala na savjetu.

zasto pricas o nekom "veznom" limu koji nikad vjerum uzivo nisi vidio niti imao prilike probati koliko je jak... ???
usput. ovo nije "nosac" u pravom smislu rijeci vec samo "dodatni nosac" koji je tu da radi nesta drugo a ne "nosi motor".

P.S.
citao sam da si negdje napisao kako auto nema sanse protiv motora (ne mislim generalno nego tvoj motor vs. fiat coupe...)
ziv mi bio, sacekaj jos samo malo da ti dokazem suprotno, motor u puntu ce biti vezan za "vezne limove" i opet ce te biti brzi :-)
(nemoj shvatiti pogresno nesta)

pozdrav

RE: Nedim Pinjo (Fiat Punto HGT) - esso_sa - 15.09.2008 11:10 AM

Slucajno sam nedavno preprodao 2 Punta ista ko tvoja ali dizel pa sam imao priliku da vidim i vezni lim obzirom da su auta bila lakse "cvaknuta". Sto se tice trke motor i auto, takvim nadobudnim soferima koji misle da su autom brzi od motora (a susrecem ih na cesti prilicno puno) se svaki dan smijem i ne mogu se nikako nacuditi njihovoj gluposti i zatupljenosti koja ih navodi na misli da su mozda brzi od motora. Sto se konkretno tice tebe i tvog "dokazivanja" necega meni, mislim da ti treba nesto puno vise pod haubom i auto od 11 sec da bi mi zaista dokazao nesto jer ja, konkretno sa svojim motorom, toliko vozim na 402 m Wink

RE: Nedim Pinjo (Fiat Punto HGT) - Sike - 15.09.2008 02:18 PM

11 sec. ? Koji je kod tebe motor ? Majkić sa svojim trkaćim motorom je kod nas na SR-u išao 10.8 sec.

RE: Nedim Pinjo (Fiat Punto HGT) - esso_sa - 15.09.2008 02:32 PM

Sike Wrote:
11 sec. ? Koji je kod tebe motor ? Majkić sa svojim trkaćim motorom je kod nas na SR-u išao 10.8 sec.

Motor na 2 tocka Smile Brzi i od tebe takodjer Cool

RE: Nedim Pinjo (Fiat Punto HGT) - esso_sa - 15.09.2008 02:37 PM

A zaboravih naglasit, kod vas je SR za stepenicu visi pa vjerovatno to objasnjava zasto je Majkic sa trkacim motorom vozio 10.8. Izgubio je malo vremena uzbrdo i dok se popeo uz stepenicu Smile

RE: Nedim Pinjo (Fiat Punto HGT) - Sike - 15.09.2008 02:41 PM

esso_sa Wrote:
A zaboravih naglasit, kod vas je SR za stepenicu visi pa vjerovatno to objasnjava zasto je Majkic sa trkacim motorom vozio 10.8. Izgubio je malo vremena uzbrdo i dok se popeo uz stepenicu Smile

Pričam o pisti na Mahovljanima i trci održanoj 2006.
Evo ti za za par dana prilika da nas posjetiš i napraviš tih 11 sec. sa motorom na dva točka.

RE: Nedim Pinjo (Fiat Punto HGT) - esso_sa - 15.09.2008 02:49 PM

Sike Wrote:
Pričam o pisti na Mahovljanima i trci održanoj 2006.
Evo ti za za par dana prilika da nas posjetiš i napraviš tih 11 sec. sa motorom na dva točka.

Ne vozim ja vise po BiH. Previsoka je stepenica i standard za mene na SR sceni u nasoj nam zemlji. Ipak, hvala na ljubaznom pozivu Wink

RE: Nedim Pinjo (Fiat Punto HGT) - Sike - 15.09.2008 02:58 PM

esso_sa Wrote:
Ne vozim ja vise po BiH. Previsoka je stepenica i standard za mene na SR sceni u nasoj nam zemlji. Ipak, hvala na ljubaznom pozivu Wink

Nema na čemu.

Tepsija samo nastavi voziti i raditi. Imaš jedan od najboljih projekata ove godine u BiH i opasno si se ubrzao. A to se cijeni. Wink Svaka čast, samo nastavi.

RE: Nedim Pinjo (Fiat Punto HGT) - esso_sa - 15.09.2008 03:03 PM

Jest Tepsija, to maca svaka cast, samo naprijed ! Vidis i Sike te poceo cijenit  Smile Sretno u daljem radu i pamet u glavu ! Smile

RE: Nedim Pinjo (Fiat Punto HGT) - Dev1 - 15.09.2008 04:15 PM

Tepsija samo naprijed.....sve pohvale

RE: Nedim Pinjo (Fiat Punto HGT) - tepSIJA - 15.09.2008 04:54 PM

@esso_sa
kad si vidio vezni lim jesi vidio koliko je jak. jednostavno na tom mjestu je najaci gdje meni treba da "pridrzi" motor... ne moze se nikako iskriviti niti slomiti ili slicno u ovom slucaju... dovoljno je jak da trpi sve torture koje mu priredjujem.

RE: Nedim Pinjo (Fiat Punto HGT) - esso_sa - 15.09.2008 07:11 PM

tepSIJA Wrote:
@esso_sa
kad si vidio vezni lim jesi vidio koliko je jak. jednostavno na tom mjestu je najaci gdje meni treba da "pridrzi" motor... ne moze se nikako iskriviti niti slomiti ili slicno u ovom slucaju... dovoljno je jak da trpi sve torture koje mu priredjujem.

Jesam, vidio sam. Ne valja *urcu i mekan je ko papir i samo "strucnjaku" moze past na pamet da ga koristi kao jednu od dodatnih tacaka za oslonac motora.... Dalje necu disutovat u temi, poceo si pravit neka respektabilna vremena i svaka cast na tome. Ipak,  previse slusas "strucnjake" (a sam nemas bas nekog prakticnog iskustva oko mehanike) kao sto su genijalci koji su ti osmislili dodatni oslonac za motor i njihova "rjesenja" poletno primjenjujes na svom autu.  Steta bi bilo da slusajuci "strucnjake" (ko sto si cinio do sada) konacni rezultat bude neka ozbiljnija havarija koja ce se tebi razbit od glavu i djeb a sav trud bacit u blato. Nemoj pogresno shvatiti, ali koliko si para dao tim "strucnjacima" koji su te vrlo rado opalili po usima i za velike pare ti ugradili haman nista, mogao si u startu napraviti auto od 11 sec...

RE: Nedim Pinjo (Fiat Punto HGT) - tepSIJA - 15.09.2008 10:19 PM

okej, jedino se slazem za ovaj dio do sada uradjenog kako sam mogao napraviti 11 sec auto :-)
to sam vec jednom rekao , nije mi zao, toliko sam naucio oko svega da mi je i drago u jednu ruku....
nije mi ni fazon dati nekome da mi slozi motor i ostalo i vozim odmah 11sec...
meni je jak osjecaj bio kada sam sebi nitro montirao zajedno s frendom, montirao sarafao, skidao glavu, stelao gluposti, jebavao se oko sitnica, problemi s ovim, onim i sl to je meni ustvari i bit svega...

to sto kazes za ulozene pare i 11sec me podsjeca na nesto tipa... mogao sam kupiti fabricki brz auto i voziti 12 (i to je extremno brzo) sto meni i za moja shvatanja je bzze...

u ovom slucaju ja hocu da budem glavni "krivac" za sve i da ja budem prisutan svemu... uredu za stvari koje ne poznajem i oko kojih pojma nemam, to prepustam strucnom osoblju... sve ostalo sto mogu uradim sam i sto ne znam insistiram nauciti a do sada mi fino ide...

Strucnjaka sto spominjes mi je na vrh glave... da sam odmah znao sve sto sada znam, ne bih ni blizu ovih koraka isao to je cinjenica... uglavnom. tek sam poceo i polako.

p.s.
nemam namjeru povecat tenziju medju nama ili isprovocirat na neki nacin.

pozdrav

tepSIJA

RE: Nedim Pinjo (Fiat Punto HGT) - tepSIJA - 07.04.2009 06:09 PM

bump..
Nakon par mjeseci "zivota na vodi" auto vaga ispod 850 kg... jos par sitnica kao sto su lexan stakla, drugo sjediste, akumulator, servo, neke zajebancije idem ispod 800 kg. malo sam se igrao oko goriva, paljenja nitra, usisa i izduva i sada auto je zadovoljavajuce brz, bez slikova ne mogu mjeriti nista jos, prve 3 brzine konstantno spuru ostavlja za sobom s novim T1R Toyo gumama.
ev par slikica i jedan video mali

zvuk na snimku nije toliko realistican kao uzivo, uglavnom :ljubav:

http://www.youtube.com/watch?v=Q6-19plcryI

tepSIJA