Post Reply  Post Thread 
Pages (11): « First < Previous 1 2 3 [4] 5 6 7 8 Next > Last »
Nedim Pinjo (Fiat Punto HGT)
Author Message
Sike
SRC Banja Luka

Ime: Boris Sikimić
RE: HGT by tepSIJA

tepSIJA Wrote:
i da .... kako mislis "R888 nisu obicne gume." ?

Pa znas valjda sta je R888, nisi ih kupio napamet. Semi slick guma drzi daleko bolje od obicene. Ne mozes je porediti sa T1R. Wink
Ja sam Alfu od cca 200 KS vozio na 205/50/15 R888, proklizavanje je minimalno i kad startas na 5.000 rpm.
14-ke (kad vec ne mogu 13-ke) biti ti bile bolje rjesenje ali dobro... Jedino sto se 14-ke Ultraleggere ne proizvode.
Bez NOS-a sigurno neces moci nesto uraditi u klasi 15 jer i sam znas da niskih 15 nije dovoljno. Wink Mislim kad si se vec odlucio da pravis auto za SR i kad si ulozio poprilicno sredstava. Trebas ako ikako mozes skupti za NOS i onda bi imao super autic za ovu sezonu i klasu 15.

09.02.2008 06:50 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
tepSIJA
Član foruma

Ime: Nedim Pinjo

pogresno sam razumio ovo sto si napisao ""R888 nisu obicne gume."" mislio sam da mislis na nesta drugo... a da, znam sta je R888, i upravu si da "15sec" nije dovoljno za 15 klasu... ipak je tu ona ako se do nje dodje, finalna voznja gdje ja s niskih 15 nemam sta trazit pored auta koji ide 14,7 ili slicno...

http://www.tepsija.net
09.02.2008 06:57 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
MAZAMALI
AMK Nitro

Ime: Joško Ambruž

da sam ga sebi pravio nebi bolje uradio...za felge cista 5 ...888 prava stvar za SR al cuvaj to brate ne tari ih po cesti(znas li da im je trajanje 4 sata) mislim zavisi od voznje i uporabe al to je neka sredina....a ako si vec kupi 888 za 15ske pa vozi na njima ...A SR VOZIM od 2002 od 2004 SLUZBENO I RECU VAM NESTO MOZES IMATI SAVRSENO AUTO ZA SR ..SA OPTIMALNIM VRMENOM ZA BILO KOJU KLASU AL JEDNO JE SIGURNO TREBA TI 120% srece da budes prvi od 16-13 klase jer ove ispod opet ima puno manje natjecatelja pa su sanse puno vece :...AL BRATE 15-14 KLASA ma KOJE vrijeme ljudi "SRECA" je sve i nemoj se zasaltati .....TEPSIJA AKO VEC GUBIS BUDI FIN.....ZADRZI FELGE I VOZI NA TOME Wink

09.02.2008 07:07 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Dottore
AK Crankshaft

Ime: Selver Skorup

Auuuu extra je Puntac al extra !!!

i super sto si se odlucio za SR ... Sve 5, zaista ... svaki comment je suvisan ... a Sike je mislio sto se tice R888, da i na 13-kama mozes startat pun gas, i nece ti provrtiti puno ... a imam i ja Toyo T1R ... ni blizu cestovnom slicku ...

Pozdrav drug

Auto Klub Crankshaft Banja Luka
http://www.akcrankshaft.com
09.02.2008 08:09 PM
tepSIJA
Član foruma

Hvala na savjetima svima.
da R888 malo traje to sam znao, ali da traje samo oko 4h upotrebe to nisam znao Smile

@Dottore
tek sada razumih sta je Sike htio reci s 13-kama

ev danas sam namontirao i balansirao gume i felge... cekam ljepse vrijeme pa da probam koji put kako ide auto nakon prepravki s R888 iz mjesta. zadovoljan sam i s T1R... mogu tek mislit kako ce ici s slickovima s starta..

@MAZAMALI
Ovo ne razumijem :-D heheheh
"TEPSIJA AKO VEC GUBIS BUDI FIN.....ZADRZI FELGE I VOZI NA TOME"

ja vozim najvise iz svoga "gusta" prema Street Race-u. ja ako vozim 15,1 i budem odmah eliminisan to jeste poraz ali ne i GUBITAK ... razumijes sta hocu reci... ne planiram ja odmah doci i voziti 15 i pobjediti... tu sam zbog toga sto to volim, svaki dinar u auto skrkah.... poraz nije ako budem 2-7- ili 15 mjesto. meni je bitno voziti, druziti se s rajom, i naravno sto bolje vrijeme napraviti. sada da je sreca pobjediti u 16-13 klasi to se slazem... vecina auta je u tim klasama i konkurencija odlicna i prevelika ali neka to i jeste bit SR-a....

09.02.2008 09:10 PM
Sike
SRC Banja Luka

Ime: Boris Sikimić

tepSIJA Wrote:
@Dottore
tek sada razumih sta je Sike htio reci s 13-kama

E *ebi ga... Zar ja toliko nerazumljivo pisem. Big Grin

Koje trke si planirao voziti ? HR ? BiH ?

This post was last modified: 09.02.2008 09:33 PM by Sike.

09.02.2008 09:32 PM
tepSIJA
Član foruma

Vozit cu sve na koje stignem od posla otici, jer je u mene specificno radno vrijeme. Kako god potrudit cu se max da idem na sto vise trka... a HR, BIH, Srbija nije bitno idem bez nekog reda.

usput evo jedan fin Video klip od potezanja protiv istog auta kao u mene samo Abarth model

http://videos.streetfire.net/video/fd06e...d8c902.htm

1. trka fulio sam trecu pa se izvukao
2. trka, zeznuo me semafor odmah otvorio na zeleno pa kasnije krenuo
3 i 4-tu trku sam dobro odradio

10.02.2008 11:48 AM
Srdjan014
SRC BL - MK MARŠAL

Ime: Srđan Milošević

Big Grin dobar dobar Wink

VW Golf mk2 GTi 8v Smile
10.02.2008 11:57 AM
miljan
MK MARŠAL

Ime: Miljan Regojevic

pozdrav tepsija...

sta si mi ono pricao da si radio oko usisne grane...?

10.02.2008 10:20 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Liga
AMK Carbon

Ime: Nermin Ligata

Bravo tepSIJA majstore... puno si se naradio... svaka cast...

http://www.amkcarbon.com
"LAV TUNING"

"VAZDUH TREPTI KAO DA NEBO GORI!"
13.02.2008 06:09 PM
Pages (11): « First < Previous 1 2 3 [4] 5 6 7 8 Next > Last »
Post Reply  Post Thread 

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: